2013. május 10., péntek

Közhasznúsági jelentés szöveges beszámolója

A 2012-es év értékelése
Pilisvörösvár Labdarúgó Utánpótlásáért Alapítvány


Alapítványunk 5 éve támogatja képességeihez mérten a pilisvörösvári labdarúgó utánpótlást. Az elmúlt évben ezt a szerény támogatást a sikeres TAO pályázatnak köszönhetően jelentős mértékben tudtuk növelni. A programban meghatározott célokra költött támogatások jelentős minőségi előrelépést eredményeztek szinte minden korosztályban.
Ugyanakkor a 2012-es év kezdetétől a pilisvörösvári labdarúgó utánpótlás nagyon nehéz helyzetbe került a felnőtt csapat megszűnése miatt. Ők fizették a pálya bérlését, az utazási költségek egy részét és az utánpótlás edzőink személyi költségeihez is nagyban hozzájárultak. Ezzel egy időben a helyi önkormányzat a felére csökkentette az éves támogatását.
A 2011-12-es szezon tavaszi idényében a Pilisvörösvár Labdarúgó Utánpótlásáért Alapítvány a PLSE (Pilisvörösvár Labdarúgó Sport Egyesület) színeiben induló gyerekeinket támogatta, 2012 tavaszában a felnőtt csapat megszűnésével párhuzamosan a PLSE megszűnt és helyette a Pilisvörövári UFC keretein belül sportoltak tovább a gyerekeink.
A 2011-12 –es szezon tavaszi idényében a bajnoki évadban az U6-os, U7-es, U8-as, U9-es, U10-es, U11-es valamint U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályokkal foglalkoztak edzőink.
A versenyeztetett korosztályokban utánpótlás nevelésünk elsődleges célja nem az, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, hanem, hogy a rendelkezésre álló gyerekek magukhoz képest a legtöbbet fejlődjenek és minél jobban sajátítsák el a koruknak megfelelő technikai, taktikai és fizikai képességeket. Ennek ellenére edzőink elhivatott munkáját minősíti, hogy U13 és U15 csapatunk az MLSZ II.o Közép-nyugat csoportjában a 2011/12  szezon végén az előkelő 3. helyen végeztek..

                A tavalyi évekhez képest két fontos változást mindeneképpen meg kell említenünk! Az egyik az, hogy a pályánk túlzsúfoltsága miatt két korosztályunk a solymári Pemü pályán edzett és játszotta le meccseit. A másik az, hogy négy korosztályunk is a NBII Közép csoportjában egy jól szervezett bajnokságban, nívós csapatok ellen játszott.

Ebben az évben rendeztük meg Petry Zsolttal közösen Piski Elemér Emléktornát.A torna kétnapos volt: 2012 augusztus 17.-én  és 18.-án a solymári Pemü pályán zajlottak. A meghívott U13-as csapatok a követezőek voltak: Budapesti Honvéd, Vasas Kubala Akadémia és a TSG 1899 Hoffenheim. A TSG 1899 Hoffenheim repülőgéppel érkezett augusztus 15.-én délelőtt. 19 játékos és 4 edző. A busz transzferről végig gondoskodtunk nekik. Pilisvörösváron szállásoltuk el őket a Gilde Panzióban. Mivel 2 nappal korábban jöttek és csak Vasárnap mentek haza a torna mellett az időt edzőtáborozásra is felhasználták. Lehetőség nyílt közös programok szervezésére (játékest, gulyásparti, városnézés). Így a Hoffenheim és a Pilisvörösvár UFC játékosai és edzői nagyon jól összebarátkoztak, ami a további kapcsolatok ápolása céljából is ígéretes lehet.
2012 nyarától már a Pilisvörösvári UFC keretein belül sportoltak a gyerekeink. Továbbra is aktív részvevői voltunk a Boszik tornáknak, annál is inkább, mivel mi lettünk az új körzet vezetői. Az U13 és U15-ös csapatink továbbra is az NB II-es bajnokságban szerepelnek, az U17-es csapatunk a solymári pályán edz és óbudai Gázművek pályán játssza le a mérkőzéseit, az U19-es csapatunk a Pilisszántó pályán edz és a Pilisszántó megyei II-es csapatának biztosítja az utánpótlását.
Minden korosztály átlagban heti három edzésen vett részt. A hétvégéken pedig vagy bajnoki mérkőzésen, tornán vagy edzőmérkőzéseken játszottunk. Ezen kívül voltak speciális foglalkozásaink is: koordinációs edzés, kapusedzés és egyéb különedzéseink is. Ezekhez nélkülözhetetlenek az idén vásárolt felszerelések:. koordinációs létrák, fitness labdák, ugrálókötelek, medicinlabdák, gátak valamint az újonnan vásárolt felszerelések.

Fontosnak tartjuk, hogy az edzések, mérkőzések  mellett a gyerekek ebben a digitális elmagányosodott világban valódi közösségbe járjanak, ezért nagyon sok egyéb közösségépítő programot szervezünk a nálunk focizó gyerekeknek és szüleinek. A teljesség igénye nélkül ezek  a következők voltak: kirándulások, strandolások, Paint-ballozások, Apa- fiú kupák, szülő focik, meccsnézés az MLSZ Gyermekszektor programjának köszönhetően, focitáborok...
Reméljük a 2013-as évben is segíteni tudjuk majd a pilisvörösvári labdarúgó utánpótlásképzést.
2013-03-15

 (Készítette: Bilau Csaba kuratóriumi tag)


Nincsenek megjegyzések: